Kultura a festivaly

Kultura v Zanzibaru i v Tanzanii byla ovlivněna kulturou britskou, perskou, arabskou, indickou, portugalskou a africkou. Stone Town je město klikatých uliček, kruhovitých věží, vyřezávaných dřevěných dveří, zvýšených teras a nádherných mešit. Mezi významné architektonické památky patří rovněž Livingstonům dům, Dům zázraků, Gulianův most a palác postavený sultánem Barghashim roku 1883.

Freddie Mercury

Tento nepostradatelný zpěvák ze skupiny Queen se narodil v Zanzibaru 5. Září 1946. Jeho vlastní jméno bylo Farouk Bulhara a jeho otec byl úředníkem britské vlády. Jé známo, že celá skupina závisela hlavně na tomto „front manovi“. Od doby co ho Queen přijala, nastal převrat ve skupině a začali tvořit písně, které je proslavili.

Jako osobnost je Freddie Mercury považován za jednoho z nejvýznamnějších rockových zpěváků. Je znám svým charismatem při vystoupení. Ze Zanzibaru odešel kvůli politickým událostem do Anglie. Freddie Mercury vystupoval se skupinou Queen 18 let až do jeho smrti, po které se už Queen nikdy nebyla jako dřív. V roce 1991 umírá virem HIV nakažený Freddie Mercury na zápal plic.

Mezi nejznámější písně patří: Bohemian Rhapsody, We are the champions, Barcelona, Living on my own.

Více o Freddiem Mercurym naleznete na wikipedii.

Festival of the Dhow Countries

Nejznámější a nejslavnější zanzibarskou událostí je Zanzibarský mezinárodní filmový festival, známý jako „Festival of the Dhow Countries“. Každý červenec se na této události předvádí to nejlepší ze svahilské umělecké scény včetně zanzibarské oblíbené hudby známé jako Taarab.

Festival of the Dhow Countries je více než samotný festival, doprovází ho trhy, ohňostroj, závody kánoí a býčí zápasy. Za touto událostí se sjíždějí umělci z mnoha zemí, které zde ukazují své tradiční prvky. Nenechte si proto ujít jedinečnou atmosféru a navštivte Festival of the Dhow Countries.

Oficiální stránky Festival of the Dhow Countries.

Zeptejte se

(vyžadováno)

(nezobrazí se) (vyžadováno)